Pages

Tuesday 16 April 2013

Kek Lapis Masam Manis

 

Bahan-bahan :

200 gm Mentega Buttercup
200 gm Marjerin Pelangi
150 gm Susu Pekat
150 gm Gula Kastor
20   gm Ovalatte
7    biji  Telur
230 gm Tepung HongKong
100 gm Serbuk Horlicks
1/2   st Serbuk Penaik
2      st Pewarna Hijau
2      st Pewarna Kuning
8  bgks Asam Manis
2    kpg Piping Bag


Cara :

1. Pukul kembang mentega, marjerin dan susu pekat.
2. Pukul kembang gula, ovalatte dan telur.
3. Satukan adunan tadi dan masukan tepung dan serbuk horlicks. Gaul rata dan bahagikan kepada dua 
    bahagian.
4. Satukan bahagian warna kuning dan satu bahagian lagi warna hijau.
5. Kukus berselang seli asam manis hingga masak.

Selamat Menjamu Selera

No comments: