


Inti :
Bahan-bahan :
5 bj Kentang - di potong dadu
1 cwn Isi ayam/daging - di potong dadu
4 bj Bawang Merah
2 bj Bawang Putih
1 inci Halia
2 sb Rempah Kari
1 st Cili Boh
1 cwn Santan
Garam
Daun Kari
Minyak
Cara :
1. Panaskan minyak. Tumiskan bawang merah, bawanag putih dan halia.
2. Kemudian masukan cili boh, dan rempah kari. Tumis sehingga garing.
3. Masukan isi ayam/daging. Tunggu ia mendidih sebentar.
4. Masukan kentang dan santan. Letak garam mengikut rasa.
5. Setelah kentang empuk masukan daun kari. Biarkan inti sedikit kering.
Pastri :
Bahan-bahan :
4 cwn Tepung Gandum
3/4 cwn Marjerin
Air secukupnya
Garam
Cara :
1. Gaul tepung gandum bersana marjerin.
2. Letakan garam.
3. Masukan air sedikit demi sedikit dan uli sehingga menjadi doh.
4. Rehatkan dalam 15 minit. Kemudian boleh lah di uli doh itu mengikut bentuk yg disukai...
No comments:
Post a Comment